Tartu HLÜ suvepäev ja ÖÖbazaar 26. augustil Tormas!
Uuendatud 18 august 2023

Hea Tartu HLÜ liige, veel on kohti suvepäevale!

Ootame Sind osalema Ühistu suvepäevale, mis toimub laupäeval, 26. augustil 2023 Jõgevamaal Torma Mõisakompleksis (Torma, Pargi tn 17, Härjatall)!

Võta kaasa oma pere ja sõbrad ning torma kaunisse Tormasse. Siin on õhtu täis rohetavat loodust, linnulaulu ja maagilisi öötulesid. Ja muidugi, Ühistukaaslased ka.

Riietus: suviselt pidulik.

Transport soovijatele Tartust ja Tallinnast: andke teada, kui soovite transporti: tel. +372 5342 1363, Liina Nulk. Bussid saabuvad Tormasse kl 15 ja võtavad suuna tagasi kl 22.

Registreerimine

Registreerimine viimastele kiirematele!

REGISTREERI SUVEPÄEVALE

Kava

Kl 15 Torma Kiriku juures kirikupirukad ja moonakajook, tutvumine kiriku ajalooga, huvilistel on võimalus tõusta kirikutorni.

Kl 16 Mõisakompleksi Härjatallis suvepäeva avasõnad ja infokoosolek. Sõna saavad Ahto Vili, Urbo Vaarmann, Andro Roos jt.

Kl 16 Lastele toimub koosoleku ajal Päkapikkude Akadeemia töötuba.

Kl 17 Ekskursioon Torma mõisakompleksis, mida arendab Ühistu liige Urbo Vaarmann.

Kl 18 Õhtusöök Härjatallis.

Kl 19 Ühistu finantsalas vaba arutelu ja mõttevahetus.

Kl 19-02 Huvilised saavad külastada mõisakompleksi aladel toimuvat maagilist Ööbazaari, kuhu on oodata ligi 200 müüjat ja 10 000 külalist. Iga täistund toimub midagi põnevat. Ühistu suvepäevalistele on külastus TASUTA. 

Tule meie Ühistu saadikuks Ööbazaarile! Kõik, kes soovivad laadal kaasa lüüa Ühistu avatud telgis, andke teada ja ehitama Eesti kõige tugevama ja suurema finantsboksi. Info: +372 517 0670, Urbo Vaarmann.

Kl 21 Härjatallis kõigile avatud filmiõhtu, film: “Siin me oleme”.

Kl 22 Ühistu sõidutab soovijad tagasi Tartusse ja Tallinnasse.

Torma mõisakompleks

Torma mõisakompleks on veel üks ühistulistest edukatest projektidest. Kompleksi edendab Ühistu liige Urbo Vaarmann perega.

Torma mõisa praegune ansambel oma hooneterohke majanduskompleksiga kujunes välja 19. sajandi teisel poolel. Torma mõis kuulus 1835. aastast kuni mõisate riigistamiseni von Liphartite perekonnale. Kuna omanikud viibisid enamasti kas Raadil või kusagil välismaal (kui Otto von Liphart välja arvata) korraldasid seni mõisaelu mõisavalitsejad. See asjaolu tingis ka sajandi lõpupooles valminud peahoone tagasihoidliku vormikeele. Pigem köidavad pilku maitsekad punastest tellistest ja maakivist kombineeritud majandushooned. Eesti Vabariigi ajal sai Tormast riigimõis, tänu sellele säilis kompleks tervikuna ja sel käks paremini, kui paljude eraomanike vahel tükeldatud mõisatel. Torma mõisahooned toovad külastajateni mõisakompleksi mitmekülgsuse ning annavad justkui võimaluse sukelduda minevikku ning aimata, kuidas toimis tollane mõisate majandamine ja tootmine. Muide, kas teatsite, et Eestis on ainult kaks kaheksatahulist ringtalli?

Torma mõisakompleksi kohta vaata lisaks: www.glampima.ee

Facebookist leiate: https://www.facebook.com/tormapuhkemaja/

Ööbazaarist: tutvustusvideo.

Hind

Kuni 1. augustini: täiskasvanu 28 vekslit/eurot, lapse pilet 5 vekslit/eurot.

2.-18. august: täiskasvanu 32 vekslit/eurot, lapse pilet 5 vekslit/eurot.

18.-21. august: täiskasvanu 35 vekslit/eurot, lapse pilet 5 vekslit/eurot.

Tasumine AS Ühisarveldused kontole või Ühistu esindustes üle Eesti.

AS Ühisarveldused konto IBAN: EE340200020000000446 Palun märkige ülekande selgitusse: “Ühistu suvepäev” ja kirjutage juurde osalejate nimed.

Hinnas:

  • mõisaprogramm,
  • öölaada pääse,
  • kiriku külastus,
  • toitlustus,
  • filmivaatamine.

Lisainfo

info@tartuhly.ee

Tel. +372 740 7134

Elu on ilus ja tulevik veel ilusam, kohtumiseni Tormas!

Tartu HLÜ juhatus

 

+372 740 7134