Maa- ja metsahoius
Uuendatud 23 oktoober 2023

Eesti maa- ja maakinnistud peavad kuuluma eestimaalastele! Meie kaitseme Eestimaad.

Maa- ja metsahoiust kasutab Tartu HLÜ Eesti maa ja metsa eestimaalastele tagasi soetamiseks. Maa- ja metsahoius teenib püsivat intressitulu, mis makstakse välja igakuiselt. 


NB! Maa- ja metsahoiusele kehtib edaspidi kampaaniaintressimäär 7% aastas – see on privileeg, mida pakume esimestele Maa- ja metsahoiuse avajatele! Maa- ja metsahoiuse tavaintressimäär on 5% aastas.


Ülevaade: I etapp, 8% kampaaniaintressimääraga oli edukas. Üle 500 000€ on hoiustatud Eesti maa-ja metsa tagasi soetamiseks. Edasistele hoiustajatele kehtib kampaaniaintressimäär 7%.

 

Hoiustamisest

  • Maa- ja metsahoius on tagatud 100% metsa ja maa kinnistutega.
  • Maa- ja metsahoiuse intressimäär on 5%* aastas või boonusintress 5,5%*. Boonusintressi rakendatakse nendele hoiuse lepingutele, mille summast vähemalt 5% on paigutatud THLÜ osakapitali ning algne hoiustatav summa on vähemalt 2000 eurot.
  • Hoiukontole saab alati teha täiendavaid sissemakseid. Täiendava sissemakse puhul arvestatakse hoiuse intressi juba muutunud summalt alates selle laekumise päevast.
  • Üldjuhul sõlmitakse hoius üheaastaseks perioodiks automaatse pikendamise võimalusega.
  • Hoiustada saavad vaid Tartu Hoiu-laenuühistu liikmed. Pärast Ühistu liikmeks astumist saab liige avada hoiukonto ning temaga sõlmitakse hoiuseleping.

*NB! Kuna riik maksustab hoiu-laenuühistutes peetavate eraisikute hoiuste intressi tulumaksuga, mille intresside väljamaksmisel on kohustatud riigile üleandmiseks kinni pidama Tartu Hoiu-laenuühistu ning hoiustaja nimel üle kandma riigi Maksu- ja Tolliametile, siis on kätte saadava netointressi suurus tavaintressi puhul 4% ja boonusintressi puhul 4,4% aastas.

 

Hoiuse avamine

Tartu Hoiu-laenuühistus saavad hoiustada ainult Tartu Hoiu-laenuühistu liikmed.

Täida avaldus elektrooniliselt ja astu ühistu liikmeks!

Pärast ühistu liikmeks astumise digitaalse avalduse vastuvõtmist saab liige avada hoiuse ning sõlmida hoiuselepingu.

Täida hoiuseavaldus elektrooniliselt!

Kõik interneti teel edastatud dokumendid peavad olema digitaalselt allkirjastatud. 

Hoiuse avamiseks kontoris tuleb pöörduda meie esindusse. Täpsem info esinduste lahtiolekuaegade kohta leiad kontaktide alt.

 

Kõik interneti teel edastatud dokumendid peavad olema digitaalselt allkirjastatud ja saadetud aadressile info@tartuhly.ee

 

 
+372 740 7134